23948sdkhjf

Cellink köper tyskt bolag

Skapar synergier inför framtida utveckling.

Cellink köper det tyska bolaget Cytena. Det står klart efter att man ingått avtal med ägarna om ett förvärv av samtliga aktier i företaget. Cytena grundades 2014 ur ett projekt på Institute for microsystems technology vid University of Freiburg, och säljer i första hand lösningar för hantering av biologiska celler. Man har också utvecklat en teknologi för singe-cell printer som gör det möjligt att isolera och bereda enstaka celler i den speciell process. Skrivaren, som även tillverkas i Tyskland, marknadsförs över hela världen och används av många av världens största läkemedelsföretag, för att producera klonala cellinjer för tillverkning av tillexempel antikroppar. 

Målet med uppköpet är att stärka Cellinks produktutbud, så att man kan erbjuda en mer komplett lösning för 3d-cellsodling. Det kommer också att skapa större möjligheter för Cellink att etablera sig hos läkemedelsföretagen. 

– Med Cytenas revolutionerande teknikplattformar kommer vi att effektivisera arbetsflöden för våra nuvarande och framtida kunder och förbättra vår närvaro i läkemedelsindustrin, en strategi som är väl anpassad till vår vision. Tillsammans med Dispendix och Cytena kommer vi att vara väl positionerade för att erbjuda omfattande lösningar för både akademiska och farmaceutiska kunder över hela världen, säger Erik Gatenholm, vd för Cellink, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.188