23948sdkhjf

Efter Senzagen: Här är Anki Malmborg Hagers nya vd-jobb

Ska leda e-hälsobolag för smärthantering.

I april blev det klart att Axel Sjöblad utsetts till ny vd för Senzagen, efter att Anki Malmborg Hager lett bolaget genom utvecklingsfasen under fem år. Nu står man redo för en mer kommersiellt inriktad fas. 

Nu är det klart vad Anki Malmborg Hager ska göra härnäst. Hon går in som vd på e-hälsobolaget Paindrainer, som sedan 2018 utvecklar den webbaserad digital coach för människor med kronisk smärta.  

 Paindrainer är ett väldigt intressant startup-företag, som har utvecklat en helt unik webbaserad tjänst för självhjälp för kronisk smärta. Artificiell intelligens och e-hälsa är två av de mest lovande teknologierna, som kommer att styra mycket av vår framtid, och jag ser väldigt mycket fram emot att vara del av företagets utveckling, säger Anki Malmborg Hager i ett uttalande. 

Paindrainer utför just nu flera kliniska studier i USA och Sverige. Med hjälp av appen kan patienter följa sin smärta, identifiera vad som triggar den och få verktyg för att öka sin livskvalitet. Appen samlar patientens data och kan göra prognoser över vilka aktiviteter som fungerar utan att hen behöver gå över en alltför hög smärtnivå. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069