23948sdkhjf

Senzime tar in pengar

För att stödja den globala lanseringen av bolagets produkt Tetragraph genomförs en riktad emission om 30 miljoner kronor.

Styrelsen i Senzime har beslutat att föreslå en extra bolagsstämma för att besluta om en riktad emission till ett värde av 30 miljoner kronor. Teckningskursen i emissionen kommer ligga på 8,90 kronor vilket innebär att Senzime tillförs 30 miljoner kronor före emissionskostnader.

– Denna finansiering ger oss möjlighet att accelerera utrullningen av Tetragraph. Den stärker vår position i förhandlingar med ytterligare potentiella strategiska partners och möjliggör viktiga nyrekryteringar bland annat på USA-marknaden, säger Pia Renaudin, vd för Senzime, i en kommentar.

Syftet med beslutet och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att bolaget kan ta in pengar för den globala lanseringen av Tetragraph inklusive planerad lansering i USA. Genom emissionen stärks ägarbilden i bolaget med investerare med inriktning mot bolag inom läkemedelsindustri och medicinteknik, vilket är strategiskt betydelsefullt för Senzime. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den extra bolagsstämman kommer att hållas 21 augusti.

Tetragraph är ett medicintekniskt system som digitalt och kontinuerligt mäter graden av neuromuskulär blockad i patienten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078