23948sdkhjf

Hon tar plats på höjdarlista

Varje år samlar den ledande vetenskapliga tidskriften Genetic Engineering News tio namn på de mest lovande ledarna inom affärsvärlden och akademin under 40 år.

Namnen på listan är resultatet av en internationell sökprocess för att identifiera kommande ledare som idag arbetar på ett universitet, ett företag, en ideell eller en statlig myndighet. På årets lista av Topp 10 under 40 finns Sana Alajmovic, vd för Sigrid Therapeutics.

Som vd för ett ungt life scienceföretag som är specialiserat på diabetes, är Sana Alajmovic en av fem utvalda företagsledare. Fyra av de övriga fem kommer från akademin medan en delar sin tid mellan en akademisk institution och en ideell organisation inom hälso- och sjukvården.

– Jag är oerhört hedrad över att bli utvald till en av de 10 kommande ledarna inom life science branschen globalt. Jag var 26 år när jag grundade Sigrid tillsammans med Professor Tore Bengtsson. Vår vision är att förebygga sjukdom och förbättra människors hälsa och jag är stolt över vårt teams fokuserade och passionerade arbete med att ta vår vetenskapliga upptäckt från labb till marknad, kommenterar Sana Alajmovic utnämningen.

Företagets ledande produktkandidat SiPore15 baseras på bolagets patenterade plattformsteknik och är en medicinteknisk produkt som intas oralt. Kandidaten är utformad för att verka lokalt i tarmen och består av mikrometer stora silikonpartiklar med skräddarsydda porositet som tillverkas med hög precision.

– Vår längst framskridna produktkandidat SiPore15 riktar sig till människor i riskzonen att utveckla typ 2 diabetes och utvärderas för närvarande i Finland och Sverige i en andra klinisk studie som heter STAR. Vi ser fram emot att kommunicera resultaten av denna studie till forskare och investerare under tredje kvartalet 2019 , säger Sana Alajmovic

En första klinisk studie visade lovande kliniskt signifikanta resultat och en utmärkt säkerhetsprofil. Vid utformningen av STAR-studien har nära diskussioner med regulatoriska myndigheter förts, vilket möjliggör för bolaget att ansöka om godkännande efter att studien genomförts med förväntat positivt resultat. Efter godkännande kommer SiPore15 att vara den första behandlingen i sitt slag som görs tillgänglig för personer som riskerar att utveckla typ 2-diabetes.

Med på listan finns även Francesci Gatto som är medgrundare för diagnostikbolaget Elypta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094