23948sdkhjf

Medtechbolaget tar in 3 miljoner

Medicinteknikbolaget Likvor reser nytt kapital för fortsatt expansion i Europa.

Likvor har tagit fram ett system för monitorering av ryggmärgsvätskans dynamik för att utreda och följa upp behandling av det underdiagnostiserade sjukdomstillståndet NPH. Tillståndet drabbar ofta äldre och medför symptom som liknar andra klassiska demensrelaterade tillstånd, som Alzheimers och Parkinsons. Idag får endast en av fem personer med NPH rätt ställd diagnos, något som Likvor vill ändra på med ett standardiserat och CE-märkt system för diagnostik. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget har idag ett tiotal sjukhus som kunder.

– Medicinteknik med hög grad av automatisering och som enkelt kan integreras i sjukvårdens arbetsflöde är av stort intresse för oss och vårt nätverk. Bolaget har redan ett tiotal europeiska sjukhus som kunder och har flera nya kunder på väg in, däribland ett stort sjukhus i Iran, berättar Andreas Lindblom, vd för Sciety.

Likvor har i emissionen tagit in totalt 3 miljoner kronor som ska användas för fortsatt etablering i Europa.

– Med hjälp av det tillkomna kapitalet kan vi nu fortsätta med den påbörjade expansionen i Europa och även möta efterfrågan på nya marknader, säger Maria Wallin Wållberg, vd för Likvor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078