23948sdkhjf

Bibliotek blev pub för äldre

Tidigare var det ett bibliotek men nu kan de boende istället spela dart och dricka öl när äldreboendets pub invigits.

Det är äldreboendet Otiumi Göteborg som efter ett beslut i ledningsgruppen, där även hyresgästerna finns representerade, byggt om biblioteket till en pub. Ombyggnationen har pågått under våren och nu är puben invigd.

– Det är ett fantastiskt initiativ från hyresgästerna, som är de som kommit med idén och vi är glada över att ha kunnat fullfölja detta enligt deras önskemål. Vår verksamhet bygger på att hyresgästerna ska få komma med egna förslag och här har det verkligen blivit extra lyckat, säger Jessica Börjesson, enhetschef på äldreboendet.

Den nya puben ligger på bottenplan och i nära anslutning till entrén, restaurangen och de gemensamma ytorna. Med hjälp av en inredningsstylist har puben fått en klassisk inramning med möbler i mörka träslag och dova färger på väggar och textilier, samt detaljer i mässing. För att öka tillgängligheten har möblemanget anpassats på flera sätt; runt de olika sittgrupperna finns god plats för rullstolar och andra hjälpmedel, darttavlorna är placerade på olika höjder för att kunna spelas såväl sittande som stående och bardisken har utfällbara klaffbord på olika höjder av samma anledning.

Ombud på boendet har tillsammans med cheferna och kökspersonalen delat ansvar för serveringen och det finns ett utbud av både alkohol och alkoholfria alternativ och serveringstillstånd har utfärdats.

– Både inne- och utemiljön är prioriterade områden i vår verksamhet, det ska vara trivsamt och vi vill att hyresgästerna ska uppleva en känsla av välbefinnande och värdighet. Behovet av ett socialt sammanhang är viktigt att tillgodose för att kunna leva ett självständigt och aktivt liv, säger Monica Berglund, vd Tre Stiftelser som driver boendet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.298