23948sdkhjf

Nischad nätläkare fokuserar på ADHD

Eira health driver en digital vårdtjänst som enbart inriktar sig på vuxna med med fastställd ADHD.

– Vi har en helt annan utgångspunkt för vår tjänst, den är högspecialiserad och vänder sig till en väldigt specifik patientgrupp, vuxna med fastställd ADHD-diagnos, förklarar Ann Fatton, en av grundarna med lång erfarenhet av e-hälsa och IT-entreprenörskap.

Ruth Kizza Bohlin och Eleonore Rydén, psykiater och medgrundare, har lång erfarenhet av landstingsbaserad ADHD-vård och konstaterar att där finns stora utmaningar när det gäller tillgänglighet och kontinuitet för patienterna, ett behov som bara ökar. Speciellt finns utmaningar för jämlik vård över hela landet.

– Vi vill avlasta befintlig vård och skapa nya möjligheter för patienter där ADHD-vården är svårtillgänglig, med hjälp av digitala verktyg och behandlingsstöd. Det är väldigt viktigt för oss att den vård vi erbjuder är säker och högkvalitativ, därför kräver vi provtagningar för att bland annat kontrollera drogfrihet under behandlingen.

ADHD-doktorn riktar sig människor mellan 18 och 65 år som har en fastställd ADHD-diagnos och ett neuropsykiatriskt utlåtande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094