23948sdkhjf

Sahlgrenska lanserar sin första internetbehandling

Ska hjälpa patienter inom psykiatrin med sömnproblem.

E-psykiatrin vid Sahlgrenska universitetssjukhuset lanserar nu en ny internetbehandling, sjukhusets första, mot insomni, sömnlöshet. Det riktar sig till patienter inom psykiatrin som kan ha svårt att ta till sig sin behandling på grund av sömnproblemen.  

– Om man får hjälp med sin sömnproblematik kan även andra besvär bli bättre, såsom depression eller ångest. Det är vanligt med insomni bland patienterna i psykiatrin så vi har anpassat behandlingen för att passa målgruppen, säger Mikael Mide, psykolog och projektledare inom E-psykiatrin på Sahlgrenska universitetssjukhuset. 

Behandlingen baseras på beprövade KBT-metoder. I arbetet med behandlingen har brukare från patientföreningen Nationell samverkan för psykisk hälsa i Göteborg, NSPHiG, hjälpt till. Behandlingen i sig är inte olikt ett möte med en psykolog där man via text och rörlig bild får information och praktiska övningar i anslutning till sömnproblem. Man får också kontakt med en psykolog som finns till hands för att svara på frågor och stödja processen.  

– Den stora fördelen med vård via internet är att patienten kan ta del av behandlingen var och när den vill. Och eftersom det blir sjukhusets första internetbehandling är vi väldigt nyfikna på hur det ska gå. Vi hoppas och tror att det ska tas väl emot, säger Josefin Kadesjö, psykolog och projektledare. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079