23948sdkhjf

Sahlgrenska får chefsjuksköterska

Sahlgrenska universitetssjukhuset har för första gången rekryterat en chefsjuksköterska. Sjuksköterskan Jessica Schiött tar sig an uppdraget och blir därmed en del av ledningsgruppen.

Jessica Schiött kommer närmast från en tjänst på Karolinska universitetssjukhuset som verksamhetschef omvårdansområde neonatologi. Hon tillträder sin nya tjänst som chefsjuksköterska på Sahlgrenska den 20 maj.

– Chefsjuksköterska är en etablerad roll internationellt och runtom i landet, men ny på Sahlgrenska. Jessica Schiött kommer att leda utvecklingsarbetet med omvårdnad och blir viktig i arbetet med bland annat Sahlgrenska hemma. Med Jessica Schiött i teamet får omvårdnad ett ännu tydligare fokus i ledningsgruppen, säger sjukhusdirektör Boubou Hallberg.

Samtidigt meddelar Sahlgrenska ytterligare förändringar i ledningsgruppen. Erik Johansson tillsätts som områdeschef för kirurgi. Han är idag biträdande områdeschef och docent i kirurgi.

29 april kliver även en ny stabdirektör in på Sahlgrenska, Madelene Johansson. Hon kommer närmast från en tjänst som kommundirektör i Partille.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078