23948sdkhjf

Lucka 17 - vem där?

I dagens lucka hittar vi en direktör som laddar för det mest omfattade förnyelsearbetet någonsin i regionens historia...

I lucka 17 i Medtech Magazines julkalender hittar vi Louise Strand, inköpsdirektör i Region Skåne.

Samverkan är framtiden, så vem önskar du ska höra av sig till dig under 2019?

– Jag hoppas att fler företag med innovativa lösningar till vården hör av sig 2019 då vi kommer att fortsätta vårt arbete med innovationsupphandling.

Vad önskar du dig i julklapp inför det kommande året?

– Jag önskar fler relevanta och nytänkande anbud 2019. Vi i Region Skåne arbetar aktivt för att öka antalet inkomna anbud. Vi försöker stimulera fler företag att vilja delta i våra upphandlingar. Marknadsanalyser, dialog med marknadens aktörer och seminarier är några av de aktiviteter vi jobbar med.

Efter smällkarameller och nyårsbloss - vad blir största förändringen för människorna i vården 2019?

– Nästa år jobbar vi i Region Skåne för fullt med implementering av Skånes Digitala Vårdsystem som är en ny heltäckande digital plattform för våra vårdförvaltningar. Införandet innebär att de separata journalsystemen som i dag används inom primär- och slutenvården ersätts av ett system med en inloggning, en journal och en läkemedelslista. Därutöver lanseras en patientportal, en modul för att främja befolkningshälsan samt flertalet automatiserade lösningar som ska förenkla vårdpersonalens vardag. Standardiseringen och digitaliseringen av de olika vårdsystemen kommer att innebära att rutinerna inom vissa arbetsmoment förändras, medan andra utgår och ersätts av nya. Det är det mest omfattande förnyelsearbetet i Region Skånes historia!

Gårdagens lucka finns här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14