23948sdkhjf

Lucka 10 - vem finns här bakom?

Även om den bästa julklappen kom tidigt i år finns mer att önska av det kommande året säger medtechbolagets vd.

Bakom lucka 10 i Medtech Magazines julkalender hittar vi Christian Kinch, vd Bactiguard.

Samverkan är framtiden, så vem önskar du ska höra av sig till dig under 2019?

– Nya sjukvårdsministern får gärna ringa när hen tillträder, för att ta en konkret dialog om hur vi kan införa infektionsprevention som ett skallkrav i alla upphandlingar från och med nästa år. För att nå nollvisionen för vårdrelaterade infektioner måste det till krafttag och jag tror det måste till övergripande direktiv för att få till en reell förändring för patienternas bästa.

Vad önskar du dig i julklapp inför det kommande året?

– Jag har redan fått den bästa julklapp jag kunde önska mig, nämligen CE märket för ortopediska traumaimplantat med Bactiguards infektionsförebyggande ytskikt. En extra julklapp vore ett avtal med en stor tillverkare av just ortopediska implantat för marknaderna i EU och USA, men det kanske vi får vänta en bit in i nästa år på.

Efter smällkarameller och nyårsbloss - vad blir största förändringen för människorna i vården 2019?

– Jag hoppas och tror att vi på allvar får upp infektionsprevention på agendan, inte minst med tanke på att vi vunnit upphandlingar för samtliga stora svenska regioner. Med det kan vi öka patientsäkerheten, korta vårdtiderna och frigöra kapacitet i vården, samtidigt som vi bidrar till att minska användningen av antibiotika och spridningen av resistenta bakterier.

Jag ser också att AI kommer att få allt större betydelse för patienterna, kanske framförallt i sjukvård som kan bedrivas i hemmet och det ska bli spännande att följa.

Lucka 9 hittar du här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219