23948sdkhjf

Sveriges första digitala psykolog för barn och unga

Nätdoktor tar sikte på psykisk ohälsa bland yngre.

I ett pressmeddelande skriver Kry att inget av Sveriges landsting klarar målet att erbjuda barn och unga psykologhjälp inom vårdgarantins sju dagar och att en tredjedel av landets vårdcentraler saknar tillgång till psykolog. Nu öppnar företaget Sveriges första digitala mottagning för barn och unga.  

– Kry erbjuder snabb hjälp, samma dag som familjen söker, och kan fånga upp barn och unga i ett tidigt skede. Tidiga insatser ger möjlighet att förebygga svårare besvär och psykisk ohälsa senare i livet, säger Martin Forster, legitimerad psykolog och doktor i psykologi, och den som leder verksamheten inom Kry. 

Kry satsar på första linjens vård, alltså mottagning av patienter med lindrig till måttlig psykisk ohälsa där ångest, depression och utagerande beteende är vanligt. Man kommer att erbjuda KBT som behandling. Verksamheten är en utvidgning av psykologtjänsten riktad till vuxna, som man startade upp under året. Samtalen kan ske både med vårdnadshavare och barn. Barn från 16 års ålder kommer att kunna söka hjälp själva via Krys app. 

– Vi vill göra vården bättre och mer tillgänglig. Många barn och unga är vana vid att interagera via skärm och tröskeln för att söka hjälp kan därmed sänkas. Det blir också lättare att få med skolan och båda vårdnadshavarna om de bor på olika håll, säger Martin Forster. 

Läs mer om: Kry
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078