23948sdkhjf

Bactiguard prisas för mångfald

Alla måste inte vara stöpta i samma form. Funktionshinder är inget hinder för att tillverka katetrar visar medtechföretaget som blivit Årets Arbetsgivare.

Det var i närvaro av hennes kungliga höghet prinsessan Sofia på Vasateatern i Stockholm, som Samhalls Visa vägen-pris delades ut. Vinnaren Bactiguard fick utmärkelsen Årets arbetsgivare för sitt arbete med att öppna möjligheter och bryta utanförskapet på arbetsmarknaden för personer med funktionsvariationer.

- Att vinna priset som Årets arbetsgivare i Sverige känns fantastiskt. Den mångfald och kompetens Samhalls medarbetare bidrar med hjälper oss att växa och bli starkare i kampen mot vårdrelaterade infektioner, säger Christian Kinch, vd Bactiguard.

Det har gått tre år sedan företaget flyttade in i ett nytt integrerat huvudkontor i Tullinge, söder om Stockholm. Ett strategiskt beslut i samband med flytten var att flytta hem produktion från Kina och inleda ett samarbete med Samhall. Deras medarbetare ansvarar nu för produktionen av Bactiguards infektionsförebyggande katetrar. Samarbetet har utvecklats mycket väl och utgör nu stommen i vår svenska produktionsanläggning

- Det handlar inte om att vara snäll. Jag brukar säga att jag är en resultatorienterad entreprenör med hjärta; vi måste få resultat och samtidigt bidra till samhället. Det tycker jag att samarbetet med Samhall är ett levande bevis på, det ger oss resultat och främjar samtidigt integration, förklarar Christian Kinch.

Priset kallas även ”Sveriges viktigaste arbetsmarknadspris” och delas sedan 2008 ut av Samhall till arbetsgivare och eldsjälar som på ett exceptionellt sätt visar vägen på arbetsmarknaden genom att arbeta inkluderande och se till funktion före hinder hos sina medarbetare.

I år var det omkring 700 kandidater till de två priskategorierna (Årets arbetsgivare och Året eldsjäl) och nästan 30 000 personer hjälpte till att sålla fram de 18 finalisterna, som tävlade om de prestigefyllda priserna i finalen.

Motivering Årets arbetsgivare 2018: Bactiguard

Årets arbetsgivare har mångfald som grund för sin affärsidé. Här finns en kompromisslös övertygelse om individens förmåga att tillföra företaget ett kompetensförsprång genom medarbetarnas funktionsuppsättningar. Årets arbetsgivare skapar ett team med olika talanger och lyckas driva ett spjutspetsföretag i sin bransch som klarar att konkurrera internationellt och på samma gång säkra jobben i Sverige. Ett urstarkt bevis på att mångfald ger flerfald i belöning.

Visa vägen-priset delas ut av Samhall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078