23948sdkhjf

Bactiguard klara för Egypten

Klartecken för bolaget i regionens folkrikaste land. "Verkligen ett genombrott", säger vd:n.

Produktgodkännandet av Bactiguards urinkatetrar för infektionsprevention i Egypten är nu klart, meddelar Ministry of health. Därmed öppnas nya möjligheter för Bactiguard att erbjuda infektionsprevention i regionens folkrikaste land. Distributör är Heal pharma.

– Godkännande i Egypten är verkligen ett genombrott som vi väntat på i över ett år. Nu kan vi på allvar dra igång lanseringsaktiviteterna och börja bearbeta sjukhusen på en jättemarknad med mer än 90 miljoner människor, säger vd Christian Kinch till Medtech Magazine.

Egypten är det folkrikaste landet i Nordafrika och Mellanöstern med en befolkning på över 90 miljoner invånare. Distributören Heal pharma, med bas i Kairo, täcker hela landet och grundades 2008 av Dr Mohamed Khalifa.

– Vi är äntligen igenom registreringsprocessen i Egypten, som startade för över ett år sedan och tog längre tid än förväntat. Detta är ett genombrott och tillsammans med vår distributör Heal pharma kan vi nu påbörja lanseringsaktiviteterna i det folkrikaste landet i regionen, säger Jonas Östregård, senior vice president för försäljning på Bactiguard.

Ett godkännande innebär att bolaget nu kan erbjuda sina infektionsförebyggande urinkatetrar till landets hälso- och sjukvård. Något som Jonas Östregård kommenterar så här:

– Vi är övertygade om att Egypten kommer att kunna minska antalet infektioner och begränsa användningen av antibiotika, och bli en av våra största marknader i regionen inom några år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062