23948sdkhjf

KI Innovations i samarbete med UIC

Här är bolagen som ingår i det nya samarbetets affärsutvecklingsprogram.

Företagsinkubatorn och acceleratorn Uppsala innovation centre, UIC, startar ett affärsutvecklingsprogram tillsammans med KI Innovations. Partnerskapet ska ge stöd till nyskapande bolag inom KI Innovations inkubator Drive och dessutom kommer startups från UIC Södertälje att delta i programmet. 

Det är sex nystartade företag som kommer att ingå i affärsutvecklingsprogrammet UIC business build. Bland bolagens affärsidéer märks nya hållbara energilösningar, operationsinstrument, plattform för KBT-behandling och energiåtervinnande golvbrunnar.  

– Hela vår affärsmodell bygger på samarbeten, partnerskap och utbyten av kunskap och vi är glada över denna möjlighet att samarbeta även med UIC. Vi ser även att bolagen har nytta av erfarenhetsutbyte sinsemellan och vi har därför öppnat upp för en möjlighet att bolag från andra inkubatorer att delta i programmet framöver tillsammans med våra bolag från Drive. Vi är glada över att till årets program kunna välkomna två bolag från UIC Södertälje, säger Lilian Wikström, vd på KI Innovations, i ett pressmeddelande. 

Här är bolagen som ingår i programmet: 

Bright day prototypes 

Skapar innovativa lösningar för ett hållbart energisamhälle. 

Developeration 

Utvecklar ett nytt operationsinstrument för behandling av hemorrojder. Den nya metoden kommer att ge bättre resultat, färre komplikationer och sänka behandlingskostnaden med över 70 %.

Medify 

Utvecklar produkter för en uppdaterad hälso- och sjukvård, och accelererar implementationen av nya behandlingstekniker från forskning, industri och klinik. Deras produkt Medify är ett intelligent verktyg för medicinsk fortbildning. 

Mindmend 

Bygger en digital, storskalig plattform för utprövade KBT-behandlingsprogram för ADHD och andra psykiatriska diagnoser. Plattformen gör det möjligt att erbjuda patienter en högkvalitativ behandling, omedelbart efter diagnos, och erbjuder möjligheter till forskning och utvärdering.

Recalor 

Tillverkar en golvbrunn med integrerad värmeväxlare, för att återvinna energi vid dusch och liknande.

Sigrid therapeutics 

Utvecklar en oral medicinteknisk produkt för behandling av blodsocker i prediabetiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063