23948sdkhjf

Köpet klart: Capio tar över Legevisitten

Nu har Capios köp av sjukvårdskoncernen Legevisitten godkänts av berörda landsting och konkurrensverket. Förvärvet tillför Capio 82 000 listade patienter.

Förvärvet ökar Capios kapacitet inom geriatrik och angränsande tjänster för äldre patienter. Affären som offentliggjordes i juni var villkorat godkännande från Stockholms och Värmlands läns landsting liksom ovillkorat godkännande av Konkurrensverket.

– Vi är mycket glada för möjligheten att förvärva Legevisitten och ser att det är av strategisk betydelse för Capio då det stärker våra tjänster inom sjukvård för de äldre patienterna, inklusive ett starkt mobilt erbjudande. Vi ser fram emot att utveckla våra patienterbjudanden ytterligare tillsammans med Legevisitten, som tillför nya specialiteter och tillväxt till vår svenska verksamhet, säger Britta Wallgren, landschef för Capio i Sverige i en kommentar.

Köpet tillför 82 000 listade patienter till Capios befintliga bas av listade patienter. Inklusive de förvärvade enheterna har Capio nu nära 900 000 listade patienter och cirka 100 vårdcentraler spridda över 13 regioner och landsting i Sverige.

Under 2017 omsatte Legevisitten 613 miljoner kronor, varav 90% var hänförligt till verksamhet inom fritt vårdval och 10% till upphandlade kontrakt. Företagsvärdet uppgår till 365 miljoner kronor uppger Capio i ett pressmeddelande.

– Capio och Legevisitten fokuserar båda på att driva kvalitet och effektivitet inom vården och digitaliserar för att förbättra patientupplevelser och arbetssätt. Jag ser fram emot att kunna utveckla våra verksamheter tillsammans med Capio i snabbare takt än vad vi hade kunnat göra på egen hand, kommenterar Thorleif Nilsen, vd Legevisitten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069