23948sdkhjf

Sectra närmare omfattande avtal i Australien

Bolaget och Australiens största offentliga vårdgivare har inlett förhandlingar om en omfattande helhetslösning för medicinsk bildhantering.

Sectra har ingått ett så kallat Proof of concept-avtal med NSW Health i Australien. Avtalet är den första fasen i förhandlingar med NSW Health, som har utsett Sectra till föredragen leverantör i upphandlingen av en helhetslösning för medicinsk bildhantering till delstaten New South Wales. Målet är att förse elva vårdorganisationer med en sammanhållen infrastruktur för medicinsk bildhantering och möjliggöra ökad effektivitet genom att underlätta åtkomst och samverkan kring bilder och information mellan medicinska avdelningar och sjukhus.

Proof of concept innebär att Sectra ska visa att de lösningarna som ingår i anbudet fungerar i kundens miljö. Sjukhusen som ingår i upphandlingen hanterar sammanlagt cirka tre miljoner bildbaserade undersökningar per år.

– Vi bekräftar tilldelningsbeslutet som innebär att vi har valt att förhandla kontrakt med Sectra för en PACS/RIS-lösning till tio lokala vårddistrikt och ett specialistvårdsnätverk inom NSW Health. Lösningen har valts ut av läkare, specialister inom området radiologi och IKT-experter för att säkerställa att den bästa tillgängliga lösningen kommer att levereras och hjälpa vår mycket skickliga personal att tillhandahålla utmärkt patientvård. Vi förväntar oss även att lösningen signifikant kommer att förbättra kapaciteten för svarsrapportering, bokningar och säker delning av bilder inom hela vårdorganisationen, säger Zoran Bolevich, NSW Health.

Under förutsättning att fasen proof of concept slutförs framgångsrikt är NSW Healths avsikt att ingå ett tioårigt kontrakt med Sectra om införande och support av en PACS/RIS-lösning för tio lokala vårddistrikt inom NSW Health och NSW Patologi. I det potentiella kontraktet ingår omfattande lösningar från underleverantörer till Sectra. Huvudkontraktet är även beroende av att partnerna blir överens i en slutförhandling av avtalsvillkoren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109