23948sdkhjf

Värvar tidigare sjukhusdirektör

Brighter föreslår Barbro Fridén till ny styrelseordförande.

Den tidigare sjukhusdirektören för Sahlgrenska universitetssjukhuset, tillika divisionschef vid Astrid Lindgrens barnsjukhus, Barbro Fridén, lämnade tidigare Sverige för att bli vd över fyra sjukhus i Förenade Arabemiraten. I höstas blev det känt att Fridén av personliga skäl valde att hoppa av uppdraget och återvända till Sverige. Nu föreslås hon bli ny styrelseordförande i medtechbolaget Brighter.

Bolaget utvecklar produkter och tjänster inom mobil och datadriven hälsovård.

– Jag tycker Brighter har precis rätt utgångspunkt i sin syn på vård, nämligen att öka patienternas självständighet och livskvalitet på alla sätt och stimulera till bättre terapiföljsamhet. I mitt arbete på Astrid Lindgrens barnsjukhus likväl som på Sahlgrenska insåg jag att det är så framtidens vård måste utformas, säger Barbro Fridén i ett pressmeddelande.

Barbro Fridén har ytterligare styrelse uppdrag, vilket Brighters vd Truls Sjöstedt framhåller i en kommentar.

– Barbro sitter också i styrelserna för Vitrolife och Getinge och har också djup kunskap om industrins sida av vården. Med börsvärden på 14, Vitrolife, respektive 26, Getinge, miljarder kronor är båda bolagen ledande innovationsbolag och jag är övertygad om att Barbro kommer att hjälpa Brighter att utvecklas ännu snabbare än hittills.

Bolaget utvecklar bland annat Actiste som är en uppkopplad tjänst bestående av ett fysiskt hjälpmedel som förenklar insulinbehandlad diabetes.

– Under min tid i Förenade Arabemiraten lärde jag mig hur brett och djupt problemet med diabetes kan vara idag. Var fjärde invånare i många delar av Mellanöstern lider av diabetes. Actiste är ett verktyg som snabbt kan förbättra livskvaliteten för många, många människor och jag ser fram emot att vara med i det arbetet.

Brighters nuvarande ordförande Gert Westergren har avböjt omval efter snart 10 års arbete med bolaget.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082