23948sdkhjf

Göran Hägglund till Frisqs styrelse

Förre socialministern föreslås som ny ledamot i Frisqs styrelse.

Inför Frisqs bolagsstämma i maj föreslås Lars Björk och Göran Hägglund som nya styrelsemedlemmar.

– Givet att vi ser att intresset för Frisqs unika produkt i Sverige är mycket stort och att motsvarande produkt inte finns i andra länder, är det viktigt att vi redan nu förbereder oss för en internationell expansion. Det är mot denna bakgrund förstärkningen av styrelsen ska ses, säger Frisqs, vd Martin Irding i ett pressmeddelande.

Lars Björk har under perioden 2000-2017 arbetat på Qlik varav de sista tio åren som bolagets vd. Under hans ledning har bolaget gjort en internationell expansion som är bland de mest framgångsrika för svenska techbolag. Qlik har vuxit från ett litet Lundbaserat företag till en global ledare inom sin bransch med över 2500 anställda, verksamhet i 120 länder, omsättning på över sex miljarder kronor och över 45000 kunder över hela världen.

Göran Hägglund har i sin roll som svensk socialminister under åtta år i allra högsta grad varit med om att utveckla svensk hälso- och sjukvård. Han har en mycket gedigen kunskap om vårdens styrkor, svagheter och framtida utvecklingsbehov.

– Det finns en enorm potential att med Frisq låta patienten koppla ihop det fragmenterade vårdsystemet och delta interaktivt i sina vårdplaner. När patienten är mer aktiv avlastas vårdpersonalen som kan spara värdefull tid genom att Frisq också är integrerat mot underliggande journalsystemen. Jag är därför glad över att få möjligheten att aktivt kunna bidra till denna utveckling, kommenterar Göran Hägglund.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078