23948sdkhjf

Bioservo får storbidrag från EU

Bolaget bakom robothandsken tilldelas utvecklingsbidrag av Horizon.

Bioservos teknik hjälper människor med behov av extra greppstyrka och uthållighet att förebygga skador, rehabilitera och öka effektiviteten. Nu har man tilldelats finansiering med 2,3 miljoner euro under en tvåårsperiod för fortsatt utveckling av sin mjuka robothandske.Det är EU-kommissionens Horizon 2020 SME instrument programme, som står för pengarna. Över 2100 ansökningar lämnades in till denna finansieringsrunda, där endast 62 projekt valdes ut av EU-kommissionen.

– Vi är mycket glada att få detta bidrag, med tanke på den mycket hårda konkurrensen. Det kommer att bidra till den fortsatta utvecklingen av vår mjuka robothandske när det gäller både tekniska egenskaper och den medicinska funktionen. Finansieringen kommer också väl till pass i uppbyggnaden av mer storskaliga produktionsprocesser och att förfina vår affärsmodell för fortsatt expansion. Dessutom kommer bidraget att ge möjligheter för en utökning av produkternas certifieringar, säger Erik Landgren, vd för Bioservo, i ett pressmeddelande.

Bioservo kommer även att utveckla nästa generations mjuka robothandske mot det professionella segmentet, för personer som utför intensivt manuellt arbete. Produkterna riktar sig till personer som vill minska risken för arbetsskador relaterade till manuella arbetsuppgifter inom industrin samt gentemot hälsovårdssegmentet för personer som lider av handproblem.

Nästa generations robothandske baseras på en modulär och öppen plattform som möjliggör vidareutveckling av olika produktvarianter skräddarsydda för olika behov samt olika marknader, optimerad för volymproduktion. Handskarna kommer ha en tunn och smidig design, likt en vanlig handske, och baseras på Bioservos befintliga robothandske, Carbonhand.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11