23948sdkhjf

David Sonnek till Industrifonden

Kommer direkt från SEB:s riskkapitalverksamhet.

David Sonnek har utsetts till ny vd för Industrifonden. Han är för närvarande chef för SEB Venture capital, och tillträder posten som Industrifondens vd i mitten av juni. Han ersätter Anders Slettengren, som går till riskkapitalbolaget Ratos.

– Vi är mycket glada och stolta över att ha rekryterat David. Han har en gedigen bakgrund, lång efarenhet av venture och känner Industrifonden väl genom många saminvesteringar. Detta, tillsammans med ett stort intresse och passion för teknik och företagsbyggande, ger utmärkta förutsättningar fortsätta utveckla Industrifonden och dess roll framåt. Jag vill också passa på att tacka Anders för hans insatser och önska honom lycka till i sin nya roll på Ratos, säger Industrifondens styrelseordförande Charlotte Brogren Karlberg i ett pressmeddelande.

David Sonnek har sedan 2000 arbetat för SEB:s riskkapitalverksamhet SEB Venture capital, först som anvarig för teknologi och de sista sex åren som ansvarig för hela verksamheten. Han har även en bakgrund i Ericsson, där han haft chefspositioner inom strategi, marknadsföring och utveckling. David Sonnek har en doktorsexamen i experimentell atomfysik från KTH, och en masterexamen i management från Handelshögskolan i Stockholm.

– Industrifonden är känd som en kompetent och uthållig investerare och har en oerhört viktig roll inom svenskt och nordiskt riskkapital. Jag är väldigt glad och hedrad att få möjligheten att få jobba med alla duktiga medarbetare och leda och utveckla verksamheten vidare tillsammans med dem, säger David Sonnek.

Industrifonden är en av Nordens ledande venture capital-investerare i tillväxtbolag inom life science och technology, med en fondstorlek på 5 miljarder. När David Sonnek tillträder sin tjänst återgår tillförordnad vd Tomas Nygren till sin roll som finansiell chef för Industrifonden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125