23948sdkhjf

Han blir chefsläkare på Akademiska

Mikael Köhler är utsedd till ny chefsläkare på Akademiska sjukhuset. Han tillträder den 28 maj och kommer närmast från en tjänst som chef för geriatrik på Akademiska.

Mikael Köhler tillträder tjänsten som chefsläkare den 28 maj. Han efterträder Margareta Öhrvall som går i pension. Akademiska har två chefsläkare; den andra chefsläkartjänsten innehas av Göran Günther.

– Det ska bli jätteroligt. Jag har lång erfarenhet av att jobba som läkare och chef och den bakgrunden passar bra för den här typen av tjänst, säger Mikael Köhler, som framför allt kommer att arbeta med patientsäkerhetsfrågor på ett övergripande plan.

Innan Mikael Köhler kom till Akademiska sjukhuset hade han en lång karriär bakom sig som läkare och chef på olika befattningar inom Landstinget i Dalarna. Han har bland annat varit chef för medicinkliniken på Falu lasarett och chef för medicin- och geriatrikkliniken i Ludvika och Mora. Han har tidigare även varit chef för dåvarande medicin- och thoraxdivisionen och verksamhetschef för intern- och lungmedicin på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Sjukhusdirektör Per Elowsson kommenterar tillsättningen:

– Jag är glad över att ha rekryterat Mikael Köhler som chefsläkare. Mikael har lång och gedigen klinisk erfarenhet. Dessutom har han samverkat med kommunerna och primärvården i länet vilket är en viktig uppgift för sjukhuset och för chefsläkarfunktionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078