23948sdkhjf

Ny chef för Skandion

Kommer närmast från Regionalt cancercentrum Stockholm Gotland.

Kjell Bergfeldt tillträder 1 mars tjänsten som verksamhetschef för Skandionkliniken i Uppsala. På Regionalt Cancercentrum Stockholm Gotland har han arbetat som verksamhetsutvecklare med ansvar för den regionala cancerplanen.

– Cancervården fortsätter sin snabba utveckling där jag ser Skandionkliniken som en viktig komponent. Jag brinner särskilt för frågor kring jämlik vård, forskning-utveckling och patientsäkerhet, säger han i ett pressmeddelande.

Kjell Bergfeldt har en lång erfarenhet av cancervård och av att utveckla sjukvårdsorganisationer. Han har tidigare arbetat som biträdande verksamhetschef vid onkologkliniken på Karolinska universitetssjukhuset och som överläkare inom gynekologisk onkologi på Radiumhemmet i Solna.

Skandionkliniken i Uppsala drivs av Kommunalförbundet Avancerad strålbehandling, som ägs av de sju landsting som har universitetssjukhus. Kliniken är den första i Norden som behandlar tumörsjukdomar med protonstrålning, en avancerad och mer skonsam form av strålbehandling.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127