23948sdkhjf

Smarta glasögon ska hjälpa vårdpersonal

Personal på Sahlgrenska ska få viktig information samtidigt som man har händerna fria.

Sahlgrenska universitetssjukhuset startar utvärdering av ett koncept med smarta glasögon för anestesipersonal. Konceptet är ett handsfree, avancerat beslutstödverktyg, som presenterar viktig information till användaren via smarta glasögon.

Konceptet möjliggör direkt tillgång till larm från medicinskteknisk utrustning samt delning och visning av adekvat data som sorteras och presenteras till relevant vårdpersonal beroende på larmets grad och orsak. Under utvärderingen kommer högkompetent personal att använda smarta glasögon och ge feedback från specificerade vårdsituationer.

– Nu utvecklar och utvärderar vi Sahlgrenska framtidens patientövervakning. Den här satsningen kommer att betyda mycket både för vår visuella vårdmiljö, arbetsmiljön och patientsäkerheten, säger Martin Toresson, vårdenhetschef på Anestesi 5 på Sahlgrenska universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

Utvärderingen genomförs utifrån vetenskapliga metoder. Glasögonlösningen Succce är anpassat till anestesipersonalens arbetsuppgifter och utvärderingen har fokus på några specificerade arbetssituationer.

I projektet samarbetar Sahlgrenska med Göteborgs universitet, Institutionen för vårdvetenskap och hälsa och med det partnerskap som driver utvecklingen av Succce. Partnerskapet består av Succce AB, Nordic industry consulting, Fujitsu Sweden, HiQ Karlskrona, Blekinge tekniska högskola och Landstinget Blekinge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078