23948sdkhjf

Dynamic code vill leverera hela vårdkedjan

I samarbete med Min doktor kan Dynamic code nu lotsa patienten från självtest till diagnos och behandling.

Dynamic codes självtester ska vara enkla att göra hemma. Svaret kan man få via sin inloggning på bolagets webportal. Från och med årsskiftet samarbetar Dynamic code med Min doktor och för våra gemensamma kunder innebär det här att man med ett enkelt knapptryck tar sig från testsvar till Min doktors digitala mottagning. Beroende på besvär hamnar man hos en läkare och/eller barnmorska som utan tidsbokning hjälper till med diagnos och behandling.

– För Dynamic code är samarbetet med Min doktor mycket värdefullt då nu fler kan få del av en säker och smidig vård direkt från hemmet. Det är viktigt för oss att erbjuda meningsfulla självtest och bra verktyg för diagnos. Vi kan nu fokusera på att utveckla fler test, då vi tillsammans med Min doktors läkare och barnmorskor hittat en bra och skalbar vårdlösning med kundens behov i centrum, säger Anne Kihlgren, vd på Dynamic code, i ett pressmeddelande.

Även Min doktor är nöjda med den gemensamma lösningen.

– Självtest innebär en smidigare vårdprocess för de av Min doktors patienter som inte kan eller vill uppsöka vårdcentralen för provtagning. Är man sjuk så vill man stanna hemma i sängen. Har man besvär som är lite genanta så vill man inte heller skylta med det på den lokala vårdcentralen. Med dagens vårdköer är det också en fördel ju fler som väljer hemtest och digital vård, då de lämnar plats på vårdcentralen för dem som verkligen behöver de fysiska vårdbesöken, säger Henrik Kangro, medicinskt ansvarig på Min doktor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078