23948sdkhjf

Svenska innovationer visas upp på Arab Health

The Innovation Pavilion by Sweden invigdes den 29 januari i närvaro av särskilt inbjudna gäster från regionen, representanter från Socialdepartementet, Sveriges ambassadörer i regionen och stiftelsen Swecare.

Svenska invigningstalare var Niclas Jacobson, departmentsråd på Socialdepartmentet, Henrik Landerholm, Sveriges ambassadör i Förenade Arabemiraten, Ewa Polano, Sveriges ambassadör i Qatar, Vivianne Macdisi, regionsråd i Uppsala län och Maria Helling, vd för Swecare. Deras gemensamma uppmaning var att utveckla nya och fördjupa pågående samarbeten och kunskapsöverföringsprojekt i regionen under de närmaste 2-5 åren för att på så sätt stötta Gulfstaternas väg mot en hälso- och sjukvård av världsklass.

Global pharma consulting hade som värd för montern samlat 21 svenska innovatörer under namnet The Innovation Pavilion by Sweden, detta för att understryka karaktären av företag på plats. Speciellt inbjudna gäster vid invigningen innefattade Maryam Matar, grundare och ordförande för UAE genetic disease association, GDA, Ewa Björling, Sveriges tidigare handelsminister och Rasheed Al-Kaitoob. Gästerna passade på att prata med utställarna och fick därmed en bra inblick i vilka problem deras innovationer kan lösa. Dr Maryam Matar delade med sig av hur man ser på hälso- och sjukvården från ett UAE-perspektiv. Det blev tydligt att Sverige kan ha stor nytta av mer engagemang och utökade handelsförbindelser med regionen.

Sveriges innehar en världsledande position inom e-hälsa och kvalitets-/patientregister. Global pharma consulting fokuserar därför på att marknadsföra dessa områden och hjälpa till med att öppna nya dörrar för svenska life science-företag som är redo för att ta sig an marknaderna i MENA regionen.

- Life science och vård av hög kvalitet är prioriterade områden i i regionen och det är teknologiska framsteg som driver på. I regionen är man tekniskt kunniga och hela tiden uppkopplad vilket underlättar för digitaliseringen inom alla områden av hälso- och sjukvården. Kombinationen av interaktiv teknik och uppfinningsrikedomen skapar en innovationsmiljö som känns nästan gränslöst, säger Paula Hassoon, vd för global pharma consulting.

The Innovation Pavilion by Sweden at Arab Health är en aktiv nätverksmiljö för svensk life science med en strategi som går hand i hand med svensk export till regionen och som för andra året i rad har ett privat konsultföretag som värd.

- Innovation handlar inte bara om bra idéer, det handlar om att föra de stora, relevanta idéerna framåt och se till att de kan integreras i ett komplext patientorienterat ekosystem. Det starka stödet från både Sverige och UAE är en tydlig indikation på att The Innovation Pavilion by Sweden har en viktig roll men även att de svenska innovatörerna som deltar också åtnjuter regeringens och relevanta myndigheters stöd i deras strävan att etablera affärer i denna region som utvecklas rasande snabbt , avslutar Paula Hassoon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062