23948sdkhjf

Osloregionen får nytt storsjukhus

I Drammen, strax väster om Oslo byggs ett nytt sjukhusområde. Link är ett av bolagen som ska rita anläggningen.

Mer än hundratusen kvadratmeters yta och en viktig del av Osloregionens utveckling. Det är visionen för Nye Drammen sykehus, som ligger i planeringsstadiet. Nu är det klart att Link arkitektur, i samarbete med Ratio arkitekter och Bølgeblikk arkitekter har tilldelats arkitektuppdraget för den stora satsningen.

Link har erfarenhet från komplexa vårdprojekt i hela Norden, exempelvis Rigshospitalet i Köpenhamn och Södersjukhuset i Stockholm. I Drammen är målet att integrera sjukhusområdet i Drammens stadsstruktur och förstärka kontakten med vattnet och intilliggande orter. Detta ska bli ett hållbart sjukhus som också kan klara av morgondagens utmaningar.

– Vi ser fram emot ett norsk-svensk-danskt samarbete som kommer att resultera i ny kunskap som vi kan erbjuda våra svenska kunder, säger Anna Espling Rolf, ansvarig för vård och omsorg på Link arkitektur i Sverige, i ett pressmeddelande.

Byggstarten för projektet är planerad till 2019 och Nye Drammen sykehus förväntas kunna ta emot de första patienterna under 2024. Budgeten ligger på närmare nio miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078