23948sdkhjf

Lucka 12 - se vem som döljer sig här

Det lackar mot jul och det vill vi uppmärksamma tillsammans med er. Varje dag fram till jul får vi här veta vad profiler i medtech-världen har på sin önskelista

I den 12:e luckan av vår julkalender hittar vi Hans Winberg, generalsekreterare för stiftelsen Leading health care. Med aldrig sinande energi leder han arbetet i den akademiska tankesmedjan med målet att skapa värde för både samhälle och patient.

Vad tycker du förstör julstämningen?

– När julmusten och chokladen tar slut.

Vad önskar du dig julklapp?

– Att jag får ha alla mina barn hemma på en gång! Det händer inte så ofta nuförtiden

Efter att du har ätit upp julskinkan - vad ser du fram emot för valfläsk?

– Efter den obligatoriska kuren när julmusten och chokladen ska bort, när jag en naiv förhoppning att vi ska få en valrörelse som handlar om vårdens framtida ödesfrågor. Och det är inte personalbrist, vårdplatsbrist eller vinster i välfärden. Utan: hur ska vi utnyttja alla medicinska och digitala framsteg för att leverera mer kvalitet snabbare åt hela befolkningen? Då måste det bli mer anpassning till moderna tekniker inom såväl läkemedel som medicinsk teknik. Idag är det ofta våra omfattande granskningsprocesser som både fördyrar och försenar införande av innovationer. Inte brist på effektivitet eller kvalitet.

Kika in och se vem som döljer sig bakom lucka 11.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093