23948sdkhjf

Lucka 11 - Vem finns här?

Det lackar mot jul och det vill vi uppmärksamma tillsammans med er. Varje dag fram till jul får vi här veta vad profiler i lmedtech-världen har på sin önskelista.

Bakom lucka 11 hittar vi Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör för Sahlgrenska universitetssjukhuset och professor i dermatologi

Finns det något som stör julstämningen?

- Inte stör direkt, men det är alltid mycket att göra inför jul. Vi har till exempel precis avslutat arbetet med nästa års budget och verksamhetsplan. Sedan tror jag att vi är många som reagerar starkt på #metoo som ju bara häromdagen lett till ett stort upprop bland kvinnliga läkare. På Sahlgrenska universitetssjukhuset gäller nolltolerans och vi har arbetat intensivt med frågan den senaste tiden.

 Vad önskar du dig i julklapp?

 - Jag har många spännande frågor på mitt bord nu. Skulle jag önska mig något så är det att ni och andra medier uppmärksammar de medicinska framsteg vi gör i sjukvården på Sahlgrenska universitetssjukhuset, den forskning i framkant som bedrivs här och de många spännande initiativ som bubblar inom life science och innovationer i vår närmiljö. Visste du till exempel att vi nästa år storskaligt börjar diagnosticera födelsemärken genom teledermatologi.

Vill också lyfta fram att vi nu precis har invigt en toppmodern hybridsal med flyttbar MR-utrustning där vi med något undantag är enda sjukhus i Europa med denna utrustning.

Inför valåret 2018 - vilken vårdfråga vill du ska bli viktig för politikerna?

 - Sjukvården står inför enorma utmaningar med tillgänglighet och bemötande. Samtidigt är våra medicinska resultat i absolut världsklass.

Min förhoppning är att politikerna inte kastar ut barnet med badvattnet när sjukvården förändras. Vi behöver komma tillrätta med bekymren, men vi får inte tappa den medicinska kvaliteten. Ibland nämns Storbritanniens system med många fler allmänläkare och en högre tillgänglighet, som en förebild. Samtidigt vet vi att dödligheten i hjärtinfarkt och andra folksjukdomar är mycket högre i Storbritannien än här hos oss.

Här hittar du lucka 10.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096