23948sdkhjf

11 miljarder till Sahlgrenska 2018

Vårdöverenskommelsen är nu godkänd för universitetssjukhuset.

Styrelsen för Sahlgrenska universitetssjukhuset har vid sitt senaste möte fattat beslut om att godkänna vårdöverenskommelsen, VÖK, för 2018. Ersättningen till sjukhuset för den vård som ska utföras nästa år är beräknad till drygt 11 miljarder kronor. Dessutom får sjukhuset 156 miljoner kronor i regionens kompletteringsbudget för 2018.

Vårdöverenskommelsen preciserar sjukhuset uppdrag för patienter boende i Västra Götaland, det vill säga akutsjukvård, vård som inte kan vänta och omhändertagande av de mest sjuka äldre och multisjuka.

Sjukhuset ska också genomföra regionala tillgänglighetssatsningar inom planerad vård. I vårdöverenskommelsen anges också att sjukhuset ska tillhandahålla vård för invånare i region Halland samt utföra rikssjukvårdsuppdrag till invånarna i Sverige och vård för patienter som har valt Sahlgrenska Universitetssjukhuset enligt patientlagen.

Parterna som står bakom vårdöverenskommelsen är Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd och Västra hälso- och sjukvårdsnämnden.

Bland de riktade uppdragen för länssjukvård anges bland annat:

Andningshjälpmedel vuxen, 10 654 000

Ortopedtekniska hjälpmedel, 35 098 000

Hjälpmedel barn, 810 000

Synhjälpmedel barn, 1 499 000

Med länssjukvård avses specialiserad öppen och sluten vård som kräver medicinska och tekniska resurser eller annan kompetens som inte omfattas av uppdrag inom primärvårdsnivån.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078