23948sdkhjf

De vann SOS Alarms första hackathon

AI-boten klev fram som vinnare när SOS Alarm sökte nya lösningar.

För att hitta nya idéer på hur verksamheten skulle kunna utvecklas, anordnade SOS Alarm sitt första hackathon i helgen. Det arrangerades som en lagtävling för studenter från Sveriges fem tekniska högskolor. Varje lag fick en coach från Innovation 360 för att hjälpa dem att renodla idén till en färdig demo.

Vinnare blev laget Wayne enterprises från Chalmers. De tog fram en bot som med hjälp av artificiell intelligens kan ge förslag till SOS-operatören vilka resurser de ska skicka på ett larm, med hjälp av kunskap baserad på hur operatörer har gjort tidigare, i liknande situationer. Detta skulle kunna spara värdefulla sekunder och minuter i akuta situationer.

– Det har varit en fantastisk helg, och jag hoppas att studenterna har tyckt att det har varit lika roligt och givande som vi på SOS Alarm. Vi behöver skifta fokus och få in talanger som kan utveckla nya tjänster parallellt med det viktiga arbetet med driftssäkerhet. Det vinnande förslaget har stor potential att förbättra utalarmering i nödsituationer, men vi kommer också att gå vidare och undersöka alla tävlingsförslagen för att se om de kan bidra till att hjälpen larmas ut säkrare och mer effektivt i framtiden, säger Mattias Hindfelt, på SOS Alarm i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406