23948sdkhjf

Ny satsar Picturemylife på Europa

Det har gått bra för bolaget i Sverige. Nu vill man ta sitt framgångskoncept vidare ut i världen.

Picturemylife har skapat ett hjälpmedel i vardagen för barn och vuxna med exempelvis ADHD, autism och demens. Med en tjänst som digitaliserar olika sätt att använda bildbaserad kommunikation, något som är vanligt för dessa personer. Det underlättar för alla som tidigare har skrivit och tagit foton för att klistra in i kontaktböcker.

– Det var en omständlig process som stal tid från umgänget med sonen. Dessutom var det tråkigt att det inte fanns något enkelt sätt att dela informationen med släktingar och nära vänner”, säger Lisa Lidgren, en av bolagets grundare, i ett pressmeddelande.

Picturemylife har foto- och videofunktioner och samma teckenuppsättningar som man använder i skola och omsorg. Dessutom kan alla inlägg delas med alla man vill. Nyligen skapades också funktioner för att göra scheman och lägga till instruktioner för olika moment i vardagen.

Nu har 40 svenska verksamheter tecknat avtal om att använda Picuremylife. Framöver satsar man på att expandera, både i Sverige och internationellt.

– I november slöt vi avtal med återförsäljaren Picomed som är specialiserad på vårt område och under 2018 planerar vi att börja etablera oss i Europa. Fördelen med vår lösning är att innehållet kommer från integrerade databaser eller skapas av användarna själva. Dessutom är den inte kopplad till läroplaner eller verksamhetsplaner vilket gör att det krävs minimala resurser för att anpassa tjänsten för lansering på fler marknader, säger Yvonne Malmström Grimme.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11