23948sdkhjf

Upphandling av ambulansflyg överklagad

Svenskt ambulansflyg får vänta innan upphandlingen blir klar.

Det var för tidigt för den nya satsningen på ambulansflyg att lyfta. Det blev schweiziska Pilatus aircraft som vann upphandlingen av sex flygplan, ett kontrakt värt dryga 600 miljoner kronor. Det är det nybildade kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg som enligt planen ska köra alla sjuktransporter som går med flyg år 2020. Det är ett projekt som både dragit ut på tiden och blivit ordentligt försenat.

Nu tycks det alltså kunna dröja ännu längre, sedan upphandlingen överklagats av det amerikanska bolaget Textron aviation, som inte lämnade något anbud, då man tyckte att komunalförbundets krav kvar orealistiska. De menar också att Pilatus inte heller nådde upp till kraven, men att deras anbud godkänts efter hemliga förhandlingar. Något som tillbakavisas av ansvariga för upphandlingen.

– Jag tycker att det är en väl genomförd upphandling som hållit sig inom regelverket, så det får stå för dem, säger Anders Östman, upphandlingsansvarig på Region Uppsala, som skött upphandlingen åt Svenskt Ambulansflyg, till Sveriges television.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079