23948sdkhjf

Flyttar från Sverige

Alla anställda utom vd blir övertaliga när skalpkylningsbolaget flyttar till USA

Dignitana, som verkar inom medicinsk skalpkylningsteknik, meddelar effektiviseringsåtgärder för den svenska verksamheten och flyttar verksamheten till USA.

I dag är bolagets verksamhet i Lund koncentrerad till produktutveckling, produktion, kvalitet och ekonomi, medan dotterbolaget Dignitana i USA hanterar marknadsföring, försäljning och kundsupport. Bolaget meddelar nu att de har för avsikt att dagens verksamhet i Lund, där huvudkontoret ligger, till dotterbolaget i USA.

Bolagets behandling bygger på nedkylning av skalpen under behandling av cytostatika, något som minskar risken för att patienten tappar sitt hår. Behandlingen är godkänd i USA för kvinnor med bröstcancer, eftersom detta är den grupp som har studerats, men Dignitana har lämnat in en ansökan till FDA om att få bredda målgruppen.

Flytten innebär att samtliga anställda, förutom vd blir övertaliga. Avsikten är att genomföra verksamhetsöverflyttningen så snart förhandlingar med de kollektivavtalsbärande fackliga organisationerna ägt rum.

Åtgärderna medför engångskostnader för överfasningen på cirka 3 miljoner kronor. När de är tagna beräknar bolaget med att kunna genomföra kostnadsbesparingar om cirka 15 miljoner kronor på årlig basis, med start i andra kvartalet 2018 för att slå igenom fullt ut under mitten av 2018.

Bolaget kommer även fortsättningsvis vara ett listat på Nasdaq first north i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.314