23948sdkhjf

Scibase når nytt segment i Italien

Det svenska medtechbolaget säkrar order med ett värde på upp till en miljon kronor.

Scibase tecknar nu ett distributionsavtal för Italien med International health and fitness organisation, IHFO, som är en svensk distributör med verksamhet i Italien. Avtalet ger Scibase en inledande order på en halv miljon kronor med möjlighet för IHFO att göra ytterligare en order på samma summa, med leverans under 2018.

Köpet handlar om Nevisense, Scibase produkt för att upptäcka malignt melanom. Genom att IHFO kommer att distribuera till apotek och kliniker som inte är specialister, som utför melanomscreening i Italien.

– Det här är ett mycket intressant samarbete för oss, då detta är ett kundsegment som vi tidigare inte har sålt till. Nevisense kommer att kombineras med en visuell undersökning och genomföras av personalen på apoteken eller på kliniken. Potentiellt kan detta innebära stora möjligheter för oss, dels för att de är en ny kundgrupp och dels för att om det lyckas så finns det flera länder där vi kan rulla ut detta tillsammans med IHFO, säger Simon Grant, vd på Scibase, i ett pressmeddelande.

Initialt gäller avtalet alltså Italien men det finns möjlighet att göra samma sak på minst tre marknader till i Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079