23948sdkhjf

Ondosis ska leverera individbaserad dosering

Individualiserad behandling och digital hälsa. Det är målet när Astrazeneca och GU ventures gör gemensam sak i nya bolaget Ondosis.

Bakom Ondosis ligger ny teknik som utvecklats av Astrazeneca. Genom att kombinera läkemedel, medicinteknik och digital hälsa vill man förenkla dosering och möjliggöra individbaserad administrering av läkemedel. Lösningen består av en handhållen enhet för flexibel titrering och dosering. Produkten är en penna, som kan kopplas upp till olika digitala tjänster och som ger den skräddarsydda doseringen.

– Vår plattform integrerar flexibel och skräddarsydd dosering med digital hälsoteknik i en spännande kombination som kan skapa ett paradigmskifte inom flera sjukdomsområden, säger Ondosis vd Martin Olovsson, i ett pressmeddelande.

Ondosis ingår ett ett projekt där Astrazeneca tillsammans med Vinnova ska skapa en modell för att utveckla nya företag baserade på innovativa idéer som utvecklats av etablerade företag. Inkubatorn GU ventures kommer att bygga upp och finansiera Ondosis i ett tidigt skede.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111