23948sdkhjf

Han blir rektor i Växjö

Peter Aronsson blir ny rektor för Linnéuniversitetet.

Regeringen har beslutat att anställa professor Peter Aronsson som rektor vid Linnéuniversitetet. Han tillträder anställningen 1 oktober 2017.

Universitetet satsar denna termin bland annat på en ny masterutbildning i e-hälsa. Dessutom finns forskarutbildningar inom biomedicinsk vetenskap och kemi, bland många andra.

– Jag önskar Peter Aronsson lycka till med sitt uppdrag som rektor för Linnéuniversitetet och ser fram emot ett konstruktivt samarbete framöver, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning i ett pressmeddelande.

Peter Aronsson är professor i historia och för närvarande vikarierande rektor och prorektor vid Linnéuniversitetet. Han har tidigare varit dekan och vicerektor vid Linnéuniversitet och dessförinnan professor vid Linköpings universitet. Anställningen som rektor vid Linnéuniversitetet gäller från och med 1 oktober 2017 till och med 30 september 2023.

– Med all den samlade kunskap som finns på Linnéuniversitetet ska vi öka vår förmåga att svara bättre mot samhällets utmaningar. Utmaningar som bara kan lösas om forskare, lärare, studenter och samhälle arbetar tillsammans. Detta samarbete gör vi möjligt genom att skapa dynamiska kunskapsmiljöer där alla kan bidra, säger Peter Aronsson i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078