23948sdkhjf

Vässa din hisspitch

Vad forskar du om? – Att kunna presentera sin forskning på ett intresseväckande sätt är viktigt. Nu kan forskare ställa upp i Sveriges största tävling i presentationsteknik.

Vad forskar du om? Det är kanske den vanligaste frågan forskare får och att på ett begripligt och intresseväckande sätt kunna sammanfatta sin forskning är viktigt. Nu kan alla som arbetar med forskning inom privat eller offentlig sektor i Sverige tävla i Forskar Grand prix - Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare.

Genom att ta fram en kortpresentation om din forskning kan du lättare skapa intresse för det du sysslar med och du kommer att möta nya frågor och inte minst tvingas du tänka efter vad kärnan i din forskning är – vilket sammantaget leder till ökad kvalitet på forskningen.

Bakom tävlingen står de fyra forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova tillsammans med den ideella föreningen Vetenskap & Allmänhet. Syftet med tävlingen är att visa hur forskning kan förmedlas på ett begripligt, fängslande och inspirerande sätt, att utveckla forskarnas förmåga till och värdering av att berätta om sin forskning, att ge forskningskommunikation högre status och uppmärksamhet samt attt visa på bredden i svensk forskning.

De som vill vara med i tävlingen ska förbered en max 4 minuter lång presentation om sin forskning. Presentationen ska framföras på svenska och man får använda hjälpmedel som Powerpoint, rekvisita, kläder, filmer med mera men det ska inte vara för avancerat eftersom presentationen ska kunna framföras live på en scen.

De som går till final vinner en masterclass i presentationsteknik som ska ge kunskap och erfarenheter som inte bara är ett stöd för tävlingen utan för alla andra presentationer du som forskare kommer att göra.

Läs mer om tävlingen här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112