23948sdkhjf

Tuffare krav för att få pengar

När Swelife gör sin första steg 2-utlysning blir bedömningarna hårdare.

Swelifes första steg 2-utlysning stängde i veckan. Bakom det lite kryptiska begreppet döljer sig en projektutlysning som bara kunde sökas av de innovationsprojekt som tidigare fått stöd av Swelife. Målet med utlysningen är att öka tillväxten ytterligare inom life science-sektorn i Sverige.

I konceptet ligger också högre krav på den kommersiella potentialen i projekten, tillsammans med en hårdare bedömning. Å andra sidan går det nu att få upp till fem miljoner kronor för den som lyckas. Och när ansökningen nu stängt, konstaterar Swelife att en majoritet av de projekt som tidigare fått stöd, lämnat in en ansökan.

– Man söker bara Swelifes acceleratorprogram om man vet att man har ett riktigt bra projekt. Här vill vi se mognare projekt som kommit längre i sitt kommersialiseringsarbete, jämfört med de som får stöd i våra steg 1-utlysningar, säger projektledare Åsa Wallin.

Nu får de konkurrerande projekten vänta till oktober på besked om hur det har gått. Urvalsprocessen sker med hjälp av externa experter från akademi och näringsliv.

– Samtliga är noga utvalda. Tillsammans med Vinnova har vi knutit till oss bedömare vars kompetens matchar utlysningens syften: att ge en ordentlig skjuts mot kommersialisering, säger Åsa Wallin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078