23948sdkhjf

Ministermöte ska ge forskningsavtal

När Sverige gästas av Kinas forskningsminister signeras ett avtal om samarbete inom forskningen.

Under torsdagen står vår minister för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, värd för ett möte med Kinas forskningsminister Wan Gang. Sverige och Kina har sedan tidigare ett betydande utbyte och Sverige är ett av de länder som många kinesiska studenter söker sig till. Under mötet kommer nuvarande samarbeten att stämmas av och framtida samarbeten, exempelvis inom life science, kommer att diskuteras. Ministerbesöket är en uppföljning på Helene Hellmark Knutssons besök i Kina tidigare under sommaren.

En av dagens viktigaste punkter är att signera ett nytt forskningsavtal mellan Vinnova och Kinas Ministry of science and technology. I avtalet finns områden som life science, åldrande och klimatförändringar med.

– Kina investerar stora summor i forskning och de har en kraftigt expanderande forskningssektor. Ett samarbete lyfter Sverige som utbildnings- och forskningsnation och bidrar till att fler möjligheter uppstår för svenska forskare och lärosäten internationellt, säger Helene Hellmark Knutsson till MedTech Magazine.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065