23948sdkhjf

Tysk expert till Braincool

Kylbehandlingsbolaget Braincool knyter ledande forskare till bolaget.

Bolaget har engagerat en av Tysklands ledande forskare inom medicinsk kylning, professor Rainer Kollmar. Avtalet med Rainer Kollmar innebär att han kommer att verka som klinisk rådgivare för bolagets produkter inom hjärnkylning samt som rådgivare till BrainCools styrelse.

Braincool och Rainer Kollmar kommer gemensamt även att söka EU-medel för kliniska studier och produktutveckling inom EUs olika ramprogram samt att verka för att olika kliniska studier av bolagets produkter publiceras och ges vid spridning inom branschen i första hand. Kollmar kommer även bistå bolaget rörande patentansökningar och utvärdering av olika teknologier.

Kollmar har genomfört ett antal kliniska studier inom medicinsk kylning. Han var även initiativtagare, vetenskaplig samordnare och skrev protokollet till den omfattande och pågående EU-finansierade EuroHyp-studien som genomför kliniska studier av medicinsk kylning vid stroke.

I veckan lyftes Braincool fram i en artikel i Dagens Industri som ett av fem bolag vars aktiekurs har potential att tiodubblas på fem års sikt. Bolagets huvudstrategi för marknaderna i Europa är att etablera en egen direktförsäljning samt service på de nordiska och tyska marknaderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141