23948sdkhjf

Bioservo testar byggbranschen

Nu ska den svenska robothandsken erövra bygg- och anläggningsvärlden.

I ett nytt forsknings- och utvecklingssamarbete kommer Bioservo technologies att ta sig an byggvärlden. Det är ett av Europas ledande bygg- och infrastrukturföretag, Eiffage, som vill se hur den svenska tekniken med robothandskar kan förbättra arbetsmiljön och prestationerna på jobbet.

– Vi är intresserade av att utvärdera hur vi bättre kan ta hand om personalens hälsa, där Bioservos teknik erbjuder en mängd möjligheter. Vi ser fram emot detta samarbete, då det kommer att bidra till att förbättra både arbetsförmåga och välbefinnande på jobbet, säger Erick Lemonnier, prevention director vid Eiffage infrastructures.

Eiffage har 63 000 anställda, företrädesvis i Frankrike. Målet med det nya samarbetet är att att minska påverkan av de tunga arbetena inom branschen.

– Bioservo är väl medvetna om olycksförebyggande och de säkerhetsutmaningar ett företag som Eiffage står inför, säger Erik Landgren, vd på Bioservo.

Bioservo har redan erfarenhet av samarbeten med industrin, där partners som General motors, Nasa och Airbus har velat utnyttja bolagets teknik med en robothandske som inte gör jobbet åt den som arbetar, utan förstärker handens naturliga styrka. Det gör det möjligt att undvika belastningsskador som orsakas av monotona och upprepade arbetsuppgifter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109