23948sdkhjf

Brighter säkrar diabetespatent

Nu får Brighter USA-patent på sitt diabeteshjälpmedel.

USA:s patentmyndighet har beviljat det svenska bolaget Brighters huvudpatent på teknologin i Actiste, en produkt som samlar de funktioner som diabetiker i dag behöver flera olika produkter för att hantera. Actiste mäter och analyserar blodsocker och används också för att injicera medicin.

– Godkännandet av vårt huvudpatent innebär att en viktig pusselbit i vår globala expansionsplan nu fallit på plats. Potentialen i USA är enorm givet det stora antalet personer med diabetes där och på hela amerikanska kontinenten och även om vi valt att initialt lansera lösningen i Sverige, Indonesien och Thailand så är USA, och även stora delar av Sydamerika, viktiga marknader som vi räknar med att expandera till framöver, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare, i ett pressmeddelande.

För att börja sälja Actiste i USA behöver Brighter få ett godkännande av FDA. I sitt utvecklingsarbete har Brighter redan tagit hänsyn till amerikanska standarder, vilket gör att lanseringen kan ske utan att behöva investera i ny design.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078