23948sdkhjf

Han investerar i svenska dialysbolaget

En nyemission för strategiskt viktiga investerare skapar möjligheter för Redsense att satsa.

Redsense medical har med sitt system för övervakning och larm vid blodläckage i samband med dialys, skaffat sig ett bra läge på marknaden. Blodläckage är en av de återstående riskerna vid dialys, vilket gör produkten eftertraktad, inte minst när dialys i hemmen väntas öka under de närmaste åren.

Nu genomför Redsense en riktad nyemission med avvikelse från ägarnas företrädesrätt. Skälet är att öppna bolaget för strategiskt viktiga ägare, i detta fall framför allt för Lennart Nilsson, tidigare Gambro-ordförande, vd och styrelseledamot i Cardo samt styrelseledamot i Trelleborg AB, Lunds universitet och Industrivärden. I dag är han vd för Crafoordska stiftelsen, som främjar vetenskap och forskning och förvaltar över tre miljarder kronor.

– Redsense medical har tagit fram en attraktiv produkt som effektivt minimerar en av de största kvarvarande riskerna för patientsäkerheten i samband med hemodialys. Samtidigt görs detta utan att introducera nya potentiella risker för patienten, vilken ger bolaget en stark konkurrensfördel och betydande ekonomisk potential. Jag välkomnar därför denna möjlighet att som investerare kunna bidra till att etablera bolaget och dess produktportfölj på den globala marknaden, säger Lennart Nilsson i ett pressmeddelande.

Redsense medical är listat på Aktietorget, men planerar att byta till Nasdaq first north under hösten. Det tillförda kapitalet kommer främst att användas för en satsning på försäljning och distribution i USA och Europa, med tyngdpunkt på Tyskland. I USA samarbetar Redsense medical med dialysmaskintillverkaren Nxstage medical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078