23948sdkhjf

Alkomätare stöder riskbruksvård

Flera kommuner har köpt in TripleA, en ny sorts alkomätare som ska hjälpa vården att hitta riskbrukare och stödja beroendevården.


Bolaget Kontigo Care har nu slutit avtal med ytterligare två kommuner för leverans av bolagets eHälsolösning TripleA. Bolaget har nu avtal med totalt 28 kommuner som tillsammans omfattar cirka 950 000 invånare. Enligt nationell statistik innebär det att av dessa har cirka 29 000 ett alkoholmissbruk och ytterligare nästan 100 000 har ett så kallat riskbruk, med en alkoholkonsumtion som kan vara skadlig för hälsan.

TripleA är en sorts alkomätare med mobil funktion där resultatet kan avläsas på distans. Med produkten får patienten på ett okomplicerat sätt bevisa sin nykterhet och återfallen har visats minska. Även vid riskkonsumtion och utredningar används alkomätaren. TripleA är en CE-märkt medicinteknisk produkt och uppfyller de krav som ställs inom EU.

De två nya avtalen löper tillsvidare och representerar inget kvantifierbart ordervärde då avrop av TripleA sker fortlöpande med tillsvidareabonnemang för var enhet. Ledningen för bolaget bedömer att avtalet inom kort kommer generera successivt ökade intäkter för bolaget.

Kontigo Care har som målsättning att genom innovativa mobila lösningar förbättra beroendevården och minska lidandet för patienter och deras anhöriga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063