23948sdkhjf

Intensiva dagar på ECR 2017

MedTech Magazine var på plats under European congress of radiology i Wien.

Sedan 2005 har European society of radiologists arrangerat European congress of radiology, ECR. Kongressen har utvecklats till en gigantisk institution och årets upplaga i Wien var inget undantag. Förutom de 1 500 föredrag och semimarier som arrangeras under dagarna, är alla de stora och hundratals små företag, som verkar inom radiologin på plats och trängseln bland de tusentals besökarna är stor.

MedTech Magazine var på plats under kongressen för att försöka spana efter trender som skulle kunna urskiljas bland utställarna. Det visar sig inte vara helt lätt, mitt i de överväldigande välfyllda utställningshallarna. Många tycks dock fokusera på ökad tillgänglighet med lättare och mer individ- och vårdanpassade apparater, som ger fler tillgång till goda diagnoser. Ökade möjligheter att enkelt dela data och radiologiska bilder är en annan trend som går att se. Målet för många företag är i dag att både skapa effektivitet för vårdinrättningarna med plattformar som ger enkel samordning och delning av journaler och filer, samtidigt som patienter själva kan få lättare att se sin journal och behålla kontrollen över den egna färden genom vården.

Som tidigare tycks också digitaliseringen fortsätta vara ett tema, där en fortsatt utveckling skapar möjligheter, både i tillgänglighet av bilder, men också när det gäller möjligheterna vid diagnostisering.

Men ECR är framför allt en mötesplats där alla vill vara representerade, inte minst för att underhålla sina redan etablerade kundkontakter. Bland svenska företag kunde vi i år se Sectra, Solutions for tomorrow, RTI, Raysafe, Xcounter och Contextvision.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078