23948sdkhjf

Hon ska styra IVA

Professor Tuula Teeri har valts till ny vd för Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Hon efterträder Björn O. Nilsson.
Efter nio år har Björn O. Nilsson valt att lämna sitt uppdrag som vd för Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Till ny vd har nu Tuula Teeri valts. Hon är professor i träbioteknik och molekylär bioteknik och kommer senast från tjänsten som rektor på Aalto-universitetet i Helsingfors.

- Det är en ära att få detta uppdrag och jag är tacksam för förtroendet. Som vd för IVA är jag särskilt intresserad av att vara en del av den internationella utvecklingen inom vetenskap och teknik. Andra viktiga frågor är ingenjörsutbildningens framtid samt innovationssamarbetet mellan universitet och näringsliv, säger Tuula Teeri i en kommentar.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, består av beslutsfattare och experter från näringsliv, akademi och förvaltning. Nära 1300 ledamöter uppdelade på 12 kompetensområden och drygt 200 företag finns representerade i IVAs Näringslivsråd.

Akademiens målsättning är att främja tekniska och ekonomiska vetenskaper och näringslivets utveckling, till nytta för samhället.

Björn O Nilsson tillträdde som vd sommaren 2008. När hans första period gick ut, valdes han av akademisammankomsten för ytterligare en period på sex år, med möjlighet att lämna efter halva perioden, vilket han nu bestämt sig för att göra.

IVAs nya vd Tuula Teeri är den första rektorn på Aalto-universitetet. Universitetet grundades 2010 genom en sammanslagning av Helsingfors handelshögskola, Konstindustriella högskolan och Tekniska högskolan.

- Tuula Teeri har erfarenhet av att leda ett av Europas mest innovativa universitet som korsar gränserna mellan teknik, design och entreprenörskap, säger IVAs preses Leif Johansson.

Tuula Teeri väntas tillträda sitt uppdrag på IVA under senhösten 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078