23948sdkhjf

Britta Wallgren tar över Sverige

Affärsområdeschefen för Capio S:t Göran Britta Wallgren kliver in i Capios koncernledningen och blir landschef för den svenska verksamheten.
I dag är Britta Wallgren affärsområdeschef för Capio S:t Görans sjukhus men kommer att ta över ledningen av den svenska verksamheten från vd och koncernchef Thomas Berglund per den 1 mars 2017.

Britta Wallgren är anestesiläkare och har varit verksam på Capio S:t Görans sjukhus sedan 1991, där hon både arbetat kliniskt och innehaft flera ledande befattningar. Sedan 2009 är Britta affärsområdes­chef för sjukhuset och hon ingår sedan många år i Capios internationella chefsgrupp. Som landschef för Capio Sverige kommer Britta att rapportera till Capios vd och koncernchef Thomas Berglund och ingå i koncernledningen. I samband med att Wallgren blir landschef kommer Sofia Palmquist, nuvarande vice affärsområdeschef för Capio S:t Görans sjukhus, utses till affärsområdeschef. Palmquist är civilekonom och har arbetat på Capio S:t Göran sedan 2007 där hon innehaft flera ledande befattningar, varav de senaste åren som vice affärs­områdeschef.

Capio Sverige, som utgör den största delen av det nordiska segmentet, omsatte 6 891 miljoner kronor under 2016 och innefattar samtliga svenska verksamheter inom områdena primärvård, somatisk och psykiatrisk specialistvård samt akutvård.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062