23948sdkhjf

Goda exempel som vann MedTech Award är allvar

I slutet av förra året hade vi vår första prisutdelning av utmärkelsen MedTech Award. Mixen av människor gav spännande samtal och en enorm energi. Forskare, företagare och vård utbytte erfarenheter. Fantastiskt duktiga människor som jobbat för förändring och vågat utmana strukturer berättade om sina resor.

Det var mycket trevligt och mycket allvarligt.

Medicinteknik har inget egenvärde. Det är vad man gör av det som kan höja livskvaliteten och rädda liv. MedTech Award ska visa hur väl använd medicinteknik, avancerad eller enkel, kan rädda liv och göra det liv man har bättre. Jag tror att medicinteknik och IT är en viktig del av patientens möjlighet att få inflytande över sin egen hälsa. Fantastiska medtech-innovationer är inget värda om de inte kommer patienterna till del. MedTech Award visar hur innovationer kan implementeras.

Det var mäktigt att se hur vinnarna av MedTech Award 2015 blev uppmärksammade. De har berättat för mig hur gratulationer strömmade in de efterföljande dagarna och många ringde för att höra mer. Att samtalen kom i gång om hur innovationer ska implementeras, hur patientens delaktighet ska öka och hur svåra hälsoekonomiska avvägningar kan göras.

För mig som journalist , med en önskan om att påverka världen till det bättre, överraskades jag av att se kraften i att presentera och inspirera med goda exempel.

Bilden: Agneta Carlsson , statsekreterare på Socialdepartementet, och jag pratade goda exempel på MedTech Award.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078