23948sdkhjf

Sectra köper RxEye

Med senaste förvärvet blir Sectra mer molnbaserat.
Förvärvet görs av Sectras affärsområde Imaging IT Solutions som får in kompetens och nätverk inom molnbaserade tjänster för bildhantering.

– Att leverera tjänster till sjukvården via Internet är en leveransmodell som vi ser ökar i betydelse och distansgranskning av medicinska bilder är ett område som växer till följd av effektiveringsbehov och, i vissa fall, personalbrist inom sjukvården, säger Torbjörn Kronander , koncernchef och vd för Sectra. RxEye är ett mindre bolag med produkter som kompletterar vårt erbjudande av IT-tjänster som kan effektivisera kommunikation och resursanvändning inom sjukvården.

– Genom affären och därmed tillgången till Sectras nätverk av kunder och säljare kan tjänsten fortsätta utvecklas och bidra till att förenkla vardagen för radiologer och patologer, säger Lars Henriksson , Investment manager Industrifonden, en av de tidigare huvudägarna i RxEye.

Genom sin tjänst RxEye Cloud byggt upp ett nätverk för distansgranskning av radiologi- och patologibilder. Kunderna finns i Europa och över 2000 användare i Sverige, Norge och Frankrike är anslutna till nätverket. Totalt har bolaget idag sex medarbetare och omsatte cirka 7 miljoner kronor verksamhetsåret 2015. Sectra tillträdde verksamheten den 30 december 2015. Tillskottet förväntas inte påverka Sectrakoncernens omsättning och rörelseresultat, skatteeffekt för koncernen under innevarande verksamhetsår.

Kalaset bekostas med Sectras egna medel och transaktionen omfattar en kontant köpeskilling och en villkorad tilläggsköpeskilling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063